Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vinkkejä terveellisempään päivään
Vinkkejä terveellisempään päivään

On kiire, työt puskevat päälle ja elääkin pitäisi. Päivällä nälkään hotkaistaan viineri ja janoon iso mukillinen kahvia, illalla ennen harrastuksia (siis ravintolakäyntiä) vedetään naamariin pari sämpylää ja juuri ennen nukahtamista kunnon pasta-annos helppotekoisesta pussipastasta. Ja olo on kuin jyrän alle jääneellä.

Tyhmäkin jo huomaa, että tuollaisessa päivässä kaikki on pielessä. Mutta mikään ei muutu, jos asialle ei tehdä jotain. Kiire jatkuu seuraavanakin päivänä. Amerikkalaisten terveysgurujen mukaan on olemassa joitakin vinkkejä, helppoja sellaisia, joiden lisääminen kiireisimpäänkin päivään onnistuu jokaiselta. Ja näin epäterveellisestä päivästä tuleekin huomattavasti terveellisempi.

Heidän mukaansa aamu on hyvä aloittaa appelsiinimehulasillisella sekä kalsium- ja monivitamiinipillereillä. Aamuateria on heistäkin se päivän tärkein ateria. Sen tulisi olla kuitupitoinen ja siihen olisi hyvä lisätä mustikoita. Mustikat ovat ”nuoruusmarjoja”, ja ne ovat täynnä antioksidantteja. Jos kahvi kuuluu aamuun, he kehottavat lisäämään siihen maitoa. Hampaiden pesun yhteydessä he neuvovat juomaan ison lasillisen vettä.

Töissä, kaiken kiireen keskellä, he kehottavat välttämään epäterveellisiä välipaloja. Omena, he sanovat. Omena päivässä, ei pidä lääkäriä loitolla, mutta suojaa keuhkoja saasteita vastaan. Työpöydälle aamulla laitettu omena on paras este epäterveelliselle välipalalle. Se on helppo napata suuhun pöydältä kun pieni nälkä yllättää. Toinen terveellinen välipala on pähkinät. Niiden kanssa pitää kuitenkin olla huolellinen. Ne sisältävät kaloreita, niitä ei tule syödä liikaa ja kannattaa muistaa, että terveelliset pähkinät muuttuvat epäterveellisiksi, kun niihin lisätään suolaa. Suola ei ole hyväksi, ei edes terveellisen ruuan seassa.

Kiireisenkin päivän keskellä tulee syödä kunnollinen lounas. Kunnollinen lounas noudattaa lautasmallia, jossa on paljon vihanneksia ja kasviksia.

Työpäivän jälkeen ravintolassa tai juhlissa amerikkalaiset terveysgurut neuvovat juomaan paljon vettä. Viinilasillinen on ok, mutta vesilasi on tärkeämpi. Ja kun ruuasta on kyse, sen olisi hyvä olla lohta. Lohi on lihaa terveellisempää. Se sisältää Omega 3 – rasvahappoja. Kahvi kannattaa vaihtaa teehen viimeistään illalla, parasta olisi jos teetä juotaisiin kahvin sijasta läpi päivän. Teelaaduissakin on eroa. Vihreä tee on niistä se kaikkein terveellisin, mutta teetäkin parempi vaihtoehto on kupillinen kuumaa, tummaa kaakaota.

Ja viimeiseksi illalla he neuvovat juomaan ison lasillisen vettä hampaiden pesun yhteydessä. Vesi on vanhin voitehista. Se tekee hyvää meidän sisuksille ja iholle. Sitä ei kannata ylenkatsoa.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy