Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Hiv-positiiviset naiset tarvitsevat tukea Suomen lähialueilla
Hiv-positiiviset naiset tarvitsevat tukea Suomen lähialueilla

Pietarin ja sen ympäristön hiv-positiiviset naiset tarvitsevat paljon psykososiaalista tukea. Tämä selviää Stakesin ulkomaanavun yksikön projektissa tuotetusta kyselystä, jossa kartoitettiin Leningradin alueella asuvien hiv-positiivisten naisten ja heitä hoitavan terveydenhuollon henkilökunnan tilannetta.

Leningradin alueen hiv-positiivisista naisista valtaosa ei ole saanut minkäänlaista ohjausta tai tukea hiv-tartunnan tultua ilmi.

Kyselyn mukaan sukupuoliyhteydessä olleista hiv-positiivisista naisista vain puolet on käyttänyt tartunnalta suojaavaa ehkäisyä, kuten kondomia. Partnerit eivät ole aina tietoisia kumppaninsa tartunnasta. Suurimpana psyykkisenä taakkana hiv-positiiviset naiset kokevat heihin kohdistuvan leimaamisen ja syrjinnän. Syrjintä ulottuu myös työelämään.

Stakesin ulkomaanavun yksikkö on tehnyt hiv-työtä vuosikymmenen ajan. Tänä vuonna yhteistyötä tehdään muun muassa Karjalan tasavallan Aids-keskuksen kanssa. Projektissa koulutetaan terveydenhuollon henkilökuntaa, opetushenkilökuntaa ja sisäasiainministeriön miliisejä hivin ennaltaehkäisyyn liittyvissä asioissa. Murmanskissa on saavutettu hyviä tuloksia Barentsin hiv/aids-ohjelmassa ns. matalan kynnyksen keskuksen toiminnan myötä.

Määrätietoinen työskentely hiv-tietoisuuden lisäämiseksi ja tartuntojen vähentämiseksi tuottavat tuloksia. Sairauden etenemistä voidaan hallita, mikäli hoito on aloitettu ajoissa.

Lähde: Stakes
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy