Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Muistisairaille on turvattava arvokas elämä
Muistisairaille on turvattava arvokas elämä

Peruspalveluministeri Paula Risikon mukaan muistisairaille ja dementoituneille ihmisille on turvattava arvokas elämä. Ministeri tähdentää, että kuntien on varauduttava muistisairaiden ja dementoituneiden ihmisten määrän lisääntymiseen.

Ikääntyvien lisäksi dementiaoireita ja muistihäiriöitä voi olla työikäisillä, esimerkiksi moni- ja päihdeongelmaisilla ja muilla erityisryhmillä. Kasvava joukko on myös eri kieli- ja etnisiin vähemmistöihin kuuluvat dementiaoireiset ihmiset. Kaikkien näiden palvelutarpeisiin on varauduttava.

Ikäihmisten palveluiden laatusuosituksella tuetaan kunnissa parhaillaan toteutettavaa palvelurakenneuudistusta. Muistihäiriöisten ja dementoituneiden palveluissa tarvitaan palvelukonseptien uudistamista. Ministerin mukaan kunnissa on tarjottava sisällöllisesti ja ajallisesti joustavia kotona asumista tukevia palveluja, joissa koko perheen tarpeet otetaan huomioon. Dementiaoireisten ihmisten kuntoutumista edistävää hoitoa ja palveluja on lisättävä. Myös henkilöstön osaamista ja johtamista on kehitettävä.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy