Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Paloturvallisesti kaikissa lomaolosuhteissa
Paloturvallisesti kaikissa lomaolosuhteissa

Elo lomalla on huoletonta, ja niin tuleekin olla. Siksi paloturvallisuusasioihin kannattaa kiinnittää huomiota, ettei yllättävä tulipalo tuo murheita mukanaan.

Matkustatpa missä tahansa, mieti, miten havaitset tulipalon mahdollisimman nopeasti, miten sammutat ja miten pelastat ja pelastaudut. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurannan mukaan tulipaloissa on kesäkuun loppuun mennessä kuollut 60 ihmistä.

Tutustu yöpymispaikan turvallisuusohjeisiin. Laadi pelastautumissuunnitelma yllättävien hätätilanteiden varalle. Poistumisreitin lisäksi on fiksua sopia kokoontumispaikka, miettiä kuinka hälytetään apua ja kerrata alkusammuttimien toimintaperiaatteet.

Huolehdi siitä, että sinulla on toimiva palovaroitin turvanasi, missä ikinä yövytkin. Matkapalovaroitin on hyvä turvallisuusvaruste, joka kulkee näppärästi mukanasi kaikkiin yöpymispaikkoihin. Palovaroitin havaitsee alkavan palon nopeasti myös hotellissa, mökissä, veneessä tai asuntovaunussa ja antaa sinulle aikaa poistua ja mahdollisesti jopa aikaa selvittää uhkaava tilanne alkuunsa.

Paina mieleesi hätäpoistumistiet. Varsinkin hotellien käytävät saattavat olla sangen sokkeloisia, joten jos vain on mahdollista, käytä harjoituksen vuoksi vaihtoehtoista reittiä huoneesta poistuessasi. Etsi myös alkusammuttimien säilytyspaikat.

Leirintäalueella telttojen, matkailuvaunujen ja -autojen minimietäisyys toisistaan on neljä metriä. Turvavälin tarkoitus on estää palon leviäminen vaunusta tai teltasta toiseen.

Telttaillessa saa olla erityisen varovainen. Kankainen teltta palaa sytyttyään maan tasalle todella nopeasti. Harjoittele siis makuupussista poistumista etukäteen. Jos teltta syttyy, hälytä muut ja poistu nopeasti. Pyyhkäise palavat teltankappaleet päältäsi ja tukahduta liekit mahdollisuuksien mukaan. Älä kuitenkaan vaaranna itseäsi.

Asuntovaunussa ja veneessä oman paloturvallisuusriskinsä tuo nestekaasun käyttö. Huolehdi siitä, että kaasulaitteiden letkut ja liittimet ovat tiiviit. Vähäinenkin kaasun haju on aina vakava vaaran merkki. Kun tunnet kaasun hajua, varoita muita, sulje kaasuhana, sammuta avotulet, katkaise sähköt ja avaa ikkunat. Kaasua käytettäessä täytyy muistaa huolehtia ilmanvaihdosta ja korvausilman saannista.

On myös hyvä olla selvillä lomapaikan osoitteesta ja sijainnista. Vieraalla paikkakunnalla ja ulkomailla asiaan on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Ulkomailla on hyvä selvittää myös paikallinen hätänumero, koska kaikkialla se ei ole 112.

Jopa omalla mökkipaikkakunnalla palokunnan apu ei ole aina lähellä. Oma ennaltaehkäisevä toiminta ja hyvät suunnitelmat pahimman varalle ovat varmimmat takuut tulipalolta suojautumiseksi.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurannan mukaan tulipaloissa on tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla kuollut 60 ihmistä, joista 44 on miehiä ja 15 naisia. Yhden sukupuoli ei ole tiedossa.

Lähde. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy