Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Internet-apteekki ei houkuttele suomalaisia
Internet-apteekki ei houkuttele suomalaisia

Valtaosa (82 prosenttia) suomalaisista ostaisi lääkkeet edelleen ensisijaisesti apteekista, vaikka internet-apteekki olisi osa virallista suomalaista apteekkitoimintaa. Internet-apteekista hankittaisiin useimmiten ilman reseptiä saatavia lääkkeitä.

Tulokset ilmenevät Taloustutkimuksen kesäkuun alussa tekemästä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan internet-apteekkitoiminta ei ratkaise syrjäseutujen lääkkeiden saatavuuteen liittyviä ongelmia. Esimerkiksi vain 10 prosenttia pohjoissuomalaisista olisi halukkaita hankkimaan lääkkeitä internetin välityksellä. Syrjäseuduille tarvitaan myös jatkossa toimiva lääkehuolto, joka voidaan rakentaa apteekkien, sivuapteekkien ja esimerkiksi Farmasialiiton ehdottamien apteekkien etäpalvelupisteiden varaan.

Yli seitsemän vastaajaa kymmenestä hankkisi farmaseutin tai proviisorin palveluita, ennen kaikkea lääkkeiden yhteis- ja haittavaikutusten selvityksiä ja vertailutietoa lääkkeiden hinnoista, jos internet-apteekki olisi osa virallista apteekkitoimintaa. Selvä enemmistö ei kuitenkaan haluaisi maksaa tarjotuista palveluista. Useimmiten yhdestä palvelusta maksettaisiin korkeintaan viisi euroa.

Lääkkeiden käytön neuvontaa ja ohjausta hankkisi kaksi kolmasosaa vastaajista.  Neuvontapalveluita on mahdollista tuottaa ilman, että asiakas ja farmaseuttinen asiantuntija tapaavat fyysisesti. Kansallisten standardien luominen lääkeneuvonnalle on tärkeä saada niin internet-apteekkeja kuin lääkkeiden muita toimitustapoja koskien.

Vain vajaalle kuudelle kymmenestä on tärkeää voida luottaa internet-apteekista saatavien lääkkeiden turvallisuuteen. Yhtä moni pitää tärkeänä yksityisyyden suojan turvaamista internet-apteekissa asioidessa. Tämä voi kertoa suomalaisten ylimitoitetusta luottamuksesta internetissä lääkekauppaa harjoittavia tahoja kohtaan.

Taloustutkimus Oy selvitti 15–79-vuotiaiden suomalaisten käsityksiä internet-apteekista ostamisesta Suomen Farmasialiiton ja Suomen Kuluttajaliiton toimeksiannosta. Haastateltavia oli kaikkiaan 1022.

Lähde: Farmasialiitto
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy