Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Arvostuksen puute työssä uuvuttaa
Arvostuksen puute työssä uuvuttaa

Lääkkeet työuupumukseen ovat käytännössä ilmaisia, muistuttaa työelämän kehittämisen erikoislehti Telma uusimmassa numerossaan. Työn oikea mitoitus, ihmisten työn arvostaminen sekä säännöllinen palaute ovat helppoja keinoja ehkäistä ongelmia.

Yli sataprosenttinen läsnäolo on varma keino uuvuttaa itsensä työssä. Teknologian ja elämäntahdin muutosten myötä reaktio- ja miettimisaika on jäänyt monissa asioissa olemattomaksi. 2,5 prosentilla suomalaisista onkin vakavan työuupumuksen oireita. Kun mukaan otetaan lievemmät oireet, puhutaan jo neljänneksestä työssäkäyvistä. Luku on iso.

Kun ihminen yrittää tehdä työnsä paremmin kuin mitä siihen annettu aika mahdollistaa, ei palautumiselle jää aikaa. Ongelmien taustalla on myös töiden organisoinnin muutos. Ennen työnjohto käski, työntekijät tekivät. Nykyisin esimies sanoo, mitä pitää saada tehdyksi, työntekijöiden on vastattava työn suunnittelusta ja tekemisestä. Kun saa mahdollisuuden vaikuttaa, mukana tulee myös vastuu.

Mitä vapaampi työ sinulla on, sitä harvemmin olet kokonaan vapaa. On hyvä, että työhönsä voi vaikuttaa, mutta sen kanssa ei saa jäädä yksin. Yli kaksi kolmasosaa työssäkäyvistä kokee itsensä kuitenkin energisiksi ja innostuneiksi työssään.

Työntekijä itse on oman työnsä paras asiantuntija ja tehostaja. Suomessa on olemassa tietoa sekä taitoa tarttua työssäjaksamisen ongelmiin. Vain todellista tahtoa tarvitaan lisää.

Lähde: Työsuojelurahasto

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy