Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Terveyskeskuslääkäri ja päivähoito käytetyimmät palvelut
Terveyskeskuslääkäri ja päivähoito käytetyimmät palvelut

Suurin osa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista on vain pienen kansalaisjoukon käytössä. Terveyspalveluista käytetyimpiin kuuluvat terveyskeskuslääkärin vastaanotot ja sosiaalipalveluista lasten päivähoito.

Viime vuonna terveyskeskuslääkärillä kävi kuusi kymmenestä suomalaisesta ja noin joka toinen alle kouluikäinen lapsi oli kunnallisessa päivähoidossa.

Lasten ja perheiden palveluista laajimmin on käytössä lasten päivähoito: noin puolet alle kouluikäisistä lapsista on kunnallisessa päivähoidossa. Kasvatus- ja perheneuvoloissa kävi viime vuonna 2,5 prosenttia alle 22-vuotiaista. Lastensuojelun avohuollon tukitoimien piirissä oli lähes kuusi prosenttia ja kodin ulkopuolelle sijoitettuna hieman yli prosentti alle 18-vuotiaista.

Ikääntyneistä suomalaisista valtaosa asuu kotona: vain joka kymmenes 75 vuotta täyttänyt saa ympärivuorokautista hoivaa laitoshoidossa tai asumispalveluissa. Kunnallista kotipalvelua sai vuonna 2007 joka viides 75 vuotta täyttänyt, tukipalveluja joka neljäs.

Terveyskeskuslääkärillä kävi 61 prosenttia suomalaisista, kunnallisessa hammashoidossa puolestaan joka kolmas suomalainen. Erikoissairaanhoidon avohoitokäyntejä kertyi asukasta kohti keskimäärin 1,3.

Eniten hoitopäiviä terveyskeskusten ja sairaaloiden vuodeosastoilla käytetään mielenterveyden häiriöiden hoitoon. Vuonna 2007 niiden takia oli sairaalahoidossa vajaa prosentti suomalaisista. Mielenterveyden avohoitokäyntejä oli asukasta kohti 0,4.

Päihdehuollon avohoitopalveluja sai noin prosentti ja päihdehuollon laitoshoidon palveluja runsaat 0,5 prosenttia väestöstä, ja toimeentulotukea sai 6,8 prosenttia suomalaista.


Tiedot ilmenevät Sosiaali- ja terveydenhuollon tilastollisesta vuosikirjasta.

Lähde: Stakes

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy