Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Terveellinen elämä – koskaan ei ole liian myöhäistä
Terveellinen elämä – koskaan ei ole liian myöhäistä

Tammikuun alussa moni miettii terveellisempiä elintapoja, pohtii niiden hyviä ja huonoja puolia. Huonot ovat usein kiinni itsestä: ei jaksa, viitsi tai osaa. Moni pidättäytyy entisessä syyllä ”tuli on jo tehnyt tehtävänsä, nyt on jo liian myöhäistä”.

Väärin, huutavat tiedemiehet kuorossa. Koskaan ei ole liian myöhäistä omaksua terveellisempi elämä.

Kelloa voi kääntää taaksepäin vielä keski-iässäkin. Asiantuntijat myöntävät, että se ei nytkähdä yhtä livakasti viisi- ja kuusikymppisillä kuin kolmekymppisillä, mutta terveelliset hyödyt ovat huomattavia vielä silloin.

South Carolinan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että 50- ja 60-vuotiaat henkilöt, jotka liikkuivat ja söivät terveellisesti, pystyivät pienentämään huomattavasti todennäköisyyttään sairastua sydäntautiin tai jopa kuolla.

Tutkijat tekivät yhteenvedon. Heidän mukaansa viisi hedelmää ja vihannesta päivittäin, viikossa liikuntaa kaksi ja puoli tuntia, normaali painon saavuttaminen ja tupakka pois, niin sydänperäiset ongelmat vähenevät 35 prosenttia ja kuoleminen siirtyy kauemmaksi 40 prosentin todennäköisyydellä.  Hyvät vaikutukset alkavat heti, mutta vaaditaan kuitenkin vähintään neljä vuotta terveellisyyttä, jotta kello olisi kääntynyt taaksepäin kaikkein eniten.

Terveellinen elämä on mahdollista saavuttaa missä iässä tahansa. Ja se, mitä se kaikkein eniten vaatii, on sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä.
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy