Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Suomessa jo 67 varmistettua sikainfluenssatapausta
Suomessa jo 67 varmistettua sikainfluenssatapausta

Heinäkuun alkupäiviin mennessä Suomessa on todettu yhteensä jo 62 sikainfluenssa –tapausta .

Tartunnoista neljä on saatu Suomessa matkalta palanneilta perheenjäseniltä. Myös Euroopassa tapausten määrät ovat nousseet nopeasti. Tauti näyttää oireiltaan olevan ennakoitua lievempi ja muistuttaa vakavuusasteeltaan tavallista kausi-influenssaa.

Suomessa jatketaan edelleen rajaamisvaiheen toimenpiteitä. Influenssaepäilyt varmistetaan laboratoriotestein ja kaikki todennetut infektiot hoidetaan viruslääkkeillä.

Viime viikkoina tapausten määrä on lisääntynyt nopeasti. Suomessakin saatetaan joutua harkitsemaan vielä kesän aikana siirtymistä oireisiin perustuvaan taudinmääritykseen ja hoidon aloittamiseen erityisesti potilaille, joille influenssasta aiheutuu keskimääräistä suurempi riski. Tällaisia potilaita olisivat nykytiedon mukaan muun muassa raskaana olevat, kroonisista sydän- ja keuhkosairauksista kärsivät sekä syöpää sairastavat henkilöt. Tieto riskiryhmiin kuuluvista täsmentyy tapausmäärän kasvaessa maailmassa.

Matkustajia, jotka palaavat Iso-Britanniasta, Meksikosta, Yhdysvalloista, Kanadasta, Etelä- ja Väli-Amerikasta (erityisesti Argentiina ja Chile), Australiasta, Uudesta-Seelannista sekä Hongkongista, Thaimaasta, Filippiineiltä, Malesiasta ja Singaporesta kehotetaan tarkkailemaan terveyttään matkan jälkeen noin viikon ajan ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä puhelimitse terveyskeskukseen.

Tauti näyttää edelleenkin tarttuvan kosketus- ja pisaratartuntana, jolloin huolellinen ja toistuva käsien pesu ja yskiminen siten, ettei levitä pisaroita ympäristöön, ovat oleellisia keinoja tartuntojen ehkäisyssä.

Lähde: THL
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy