Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Nauti vihanneksia ja oliiviöljyä ja elä pitempään
Nauti vihanneksia ja oliiviöljyä ja elä pitempään

Kukapa nyt haluaisi kuolla nuorena, ei kukaan. Vanhempanakaan se ei välttämättä ole kaikkien toivelistalla. Ja tästä syystä tiedemiehet kaikkialla maailmassa pyrkivät pidentämään ihmisen parasta ennen –päivämäärää.

Jotain on jo saatu selville. Esimerkiksi, että tietyt ruokavaliot ovat parempia kuin toiset. Yksi tällaisista ruokavalioista on Välimeren ruokavalio.

Mutta tarkemmissa tutkimuksissa on selvinnyt, että kiitos ei kuulukaan koko ruokavaliolle vaan pienelle osalle siitä.

Yli kahdeksan vuotta kestäneessä ja 23 000 miestä ja naista käsittävässä tutkimuksessa selvisi, että näitä elämää pidentäviä osasia Välimeren ruokavaliossa ovat vihannekset, hedelmät, pähkinät, oliiviöljy ja alkoholi kohtuullisesti käytettynä.

Tiedemiesten hämmästykseksi kala, muut merenelävät ja maitotuotteiden karsiminen ruokavaliosta eivät tuoneet lisää elinvuosia. Ja kun tehtiin karsimista yksittäisten ruokatarvikkeiden kohdalla, niin kaikkein suurimmaksi ja positiivisimmaksi asiaksi muodostui vihannesten ja oliiviöljyn välinen liitto. Tuoreet vihannekset ja oliiviöljy edistävät terveyttä ja pitkäikäisyyttä tämän tutkimuksen mukaan kaikkein parhaiten.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy