Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Me olemme oikeakorvaisia
Me olemme oikeakorvaisia

Tutkimuksen mukaan ihmiset ovat oikeakorvaisia. Eli me olemme vastaanottavaisempia ja suostuvaisempia asioihin, jos se kuiskataan meidän oikeaan korvaamme.

Tällaiseen tulokseen ovat päätyneet monet tutkija ja nyt myös tohtorit Luca Tommasi ja Daniele Marzoli italialaisesta Gabriele d'Annunzio yliopistosta. Viimeisimmät tulokset perustuvat kolmeen erilliseen meluisassa yökerhossa tehtyyn kokeeseen. Tähän asti kaikki kokeet on tehty tiukoissa laboratorio-olosuhteissa.

Ensimmäisessä kokeessaan Tommasi ja Marzoli tarkkailivat 286 bilettäjää, kun he keskustelivat yökerhossa musiikin soidessa täysillä. Tarkkailussaan tohtorit huomasivat, että 72 prosenttia kaikesta kommunikaatiosta tapahtui oikeaan korvaan.

Toisessa kokeessa 160 klubittajalle mumistiin ensin jotain selittämätöntä ja hänen odotettiin kääntävän kysyjälle joko oikean tai vasemman korvansa. 52 prosenttia käänsi oikea korvansa puhujaa kohden.

Kolmannessa kokeessa 176 juhlijalta kysyttiin tupakkaa joko vasemmasta tai oikeasta korvasta. Tutkijoiden hämmästykseksi he saivat isomman tupakkasaaliin oikeasta korvasta.

Oikeakorvaisuuden syyksi on arveltu vasemman aivopuoliskon dominoivaa osuutta kommunikaatioomme.
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy