Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Riskiryhmien rokotukset sikainfluenssaa vastaan
Riskiryhmien rokotukset sikainfluenssaa vastaan

Sikainfluenssarokotusten anto aloitetaan terveydenhuollon ja sosiaalihuollon sekä sairaankuljetuksen henkilöstöstä sekä apteekkien asiakaspalvelussa toimivista henkilöistä.

Toisena rokotettavien ryhmänä ovat raskaana olevat naiset.

Kolmantena rokotettaisiin sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 6 kk - 64 vuoden ikäiset. Tähän ryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on säännöllistä lääkitystä vaativa sydänsairaus tai keuhkosairaus, metabolinen sairaus, krooninen maksan tai munuaisten vajaatoiminta, vastustuskykyä heikentävä tauti tai hoito, krooninen neurologinen sairaus tai hermolihastauti. 

Neljäntenä rokotettaisiin terveet 6-35 kuukauden ikäiset lapset, sillä pienillä lapsilla on korkea sairastavuus, tauti on johtanut keskimääräistä useammin sairaalahoitoon ja he ovat tehokkaita tartuttajia.

Viidentenä rokotusvuorossa olisivat terveet 3-24 vuoden ikäiset lapset ja nuoret sekä varusmiehet.

Kuudentena rokotettaisiin sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 65 vuotta täyttäneet. Tässä ikäluokassa sairastuvuus on influenssa A(H1N1)v -viruksesta kertyneiden tietojen valossa selvästi muita alhaisempi.

Epidemian alkamista voidaan hidastaa, jos kansalaiset noudattavat suositeltua hyvää käsi- ja yskimishygieniaa eivätkä ole sairaana päivähoidossa, koulussa tai työssä.

Kanamuna-allergisten rokottaminen

Kananmuna-allergisen riski saada anafylaktinen reaktio rokotteesta on erittäin pieni. Rokotetta voidaan antaa kananmuna-allergiselle, jos hänellä ei ole aiemmin ollut anafylaktista reaktiota kananmuna-altistuksessa.

Jos hoitava lääkäri arvioi riskiryhmään kuuluvan henkilön rokottamisesta saatavan hyödyn olevan suurempi kuin mahdollinen riski allergiseen reaktioon, voidaan myös aiemmin anafylaktisesti reagoineen henkilön rokottamista harkita. Rokotus tulee tällöin tehdä lääkärin valvonnassa ja vähintään kahden tunnin jälkiseurannalla.

Tämän hetkisten tietojen mukaan influenssa A(H1N1)v-rokotus aiheuttaa pistoskohdan ärsytysreaktioita jonkin verran edellisiä influenssarokotteita enemmän. Myös yleisoireita, kuten kuumetta ja flunssankaltaisia oireita voi esiintyä.

Lähde: THL
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy