Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tyypin 2 diabeteksen tehokas hoito tulisi aloittaa aina ajoissa
Tyypin 2 diabeteksen tehokas hoito tulisi aloittaa aina ajoissa

 

Tyypin 2 diabetes on Suomessa nopeimmin yleistyvä kansansairaus. Potilaita on jo tällä hetkellä yli 250 000 ja saman verran sairastaa tautia tietämättään.

Elintapamuutosten ohella lääkehoidot ovat tärkeässä asemassa. Kun hoito aloitetaan ajoissa, sairauden etenemistä pystytään hidastamaan.

Suomessa diabetes on yleisempää kuin muissa Euroopan maissa. Sairauden taustalla ovat epäterveellinen ruokavalio, ylipaino ja vähäinen liikunta. Myös suomalaisten perintötekijöillä on merkittävä vaikutus taudin puhkeamiseen. Lisäksi noin 85 prosentilla potilaista on samaan aikaan metabolinen oireyhtymä, jonka seurauksena riski vakaviin sydän- ja verisuonisairauksiin on kohonnut.

Tyypin 2 diabetesta sairastavien hoidossa on vielä paljon kehitettävää. Vain murto-osalla hoitotasapaino on hyvä eli verensokeri pysyy tavoitetasolla. Kavalaksi tyypin 2 diabeteksen tekee hidas ja usein vähäoireinen eteneminen. Ajoissa aloitetulla tehokkaalla ja räätälöidyllä hoidolla, voidaan hidastaa sairauden etenemistä ja lisäsairauksien ilmaantumista. Tavallisia lisäsairauksia ovat näön heikkeneminen, munuaisten vajaatoiminta sekä sydän- ja verisuonitapahtumat.

Lähde: MSD Finland Oy

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy