Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Yhä harvempi suomalainen sairaanhoitaja muuttaa töihin ulkomaille
Yhä harvempi suomalainen sairaanhoitaja muuttaa töihin ulkomaille

Entistä harvempi suomalainen sairaanhoitaja työskentelee ulkomailla. Vuonna 2012 Suomesta muutti töihin ulkomaille 165 sairaanhoitajaa. Sairaanhoitajien muutto ulkomaille oli suurimmillaan 2000-luvun alkuvuosina.

Suurin osa ulkomaille siirtyneistä suomalaisista sairaanhoitajista muutti Ruotsiin ja Norjaan. Ulkomaille siirtyneistä sairaanhoitajista noin 40 prosenttia palaa takaisin parin vuoden kuluessa.
 

Vuonna 2010 suomalaisia sairaanhoitajia oli töissä ulkomailla huomattavasti enemmän kuin Suomessa oli ulkomaalaisia sairaanhoitajia. Suomalaisia työikäisiä sairaanhoitajia oli ulkomailla noin 3 600. Ulkomaiden kansalaisia oli Suomessa sairaanhoitajina noin 1 200. Suomessa työskentelevistä sairaanhoitajista, terveydenhoitajista ja kätilöistä ulkomaiden kansalaisia oli noin yksi prosentti. Suurin osa ulkomaalaisista sairaanhoitajista oli virolaisia (38 prosenttia).

Suomalaisia lääkäreitä oli töissä ulkomailla hieman vähemmän kuin ulkomaiden kansalaisia oli lääkäreinä Suomessa. Vuonna 2010 lääkärin tutkinnon suorittaneita ulkomaiden kansalaisia oli Suomessa noin  tuhat ja suomalaisia lääkäreitä ulkomailla jonkin verran yli 800. Suomessa työskentelevistä lääkäreistä ulkomaiden kansalaisia oli noin kolme ja puoli prosenttia. Valtaosa Suomessa työskentelevistä ulkomaalaisista lääkäreistä oli virolaisia ja venäläisiä.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstöstä ulkomaiden kansalaisia oli vuoden 2010 lopussa noin 6 100 ja syntyperältään muita kuin suomalaisia noin 13 300.

Lähde: THL 
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy