Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Polyfenoleilla Alzheimeria vastaan
Polyfenoleilla Alzheimeria vastaan

Jos on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla vaatia, sanotaan. Mutta entä, jos on annettu oikein roppakaupalla, mutta elämä pakottaa iän myötä siirtymään pikkulusikkakerhoon, kuinkas silloin suu pannaan?

Alaspäin tietysti, sillä kukaan ei halua menettää henkisiä kykyjään vanhetessaan. Mutta valitettavasti joillekin niin vain käy. Alzheimer on katala, hitaasti etenevä tauti.

Mutta estettävissä, ainakin jos on joihinkin tieteellisiin tutkimuksiin uskominen. Ja taikasanana tässä on polyfenolit. Columbian yliopiston tutkijoiden mukaan ruokavalio, joka sisältää paljon polyfenoleita suojaa aivoja Alzheimerilta. Australialaiset tutkijat menevät jopa pitemmälle. Heidän mukaansa Alzheimer voidaan estää syömällä päivittäin polyfenoleita sisältävää ruokaa.

Mitä nämä polyfenolit sitten ovat? Polyfenolit ovat vahvoja, joissakin ruoka-aineissa olevia antioksidantteja, jotka suojaavat soluja vahingoittumiselta. Niitä on esimerkiksi neitsytoliiviöljyssä ja pinaatissa, ruokavalioista eniten Välimeren ruokavaliossa.

Välimeren ruokavalio pitää sisällään paljon meren eläviä, vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä ja oliiviöljyä. Tämän samaisen ruokavalion on todettu estävän myös verisuoni- ja sydäntauteja.

Alzheimerin torjunnan onnistumisesta vakuuttuneet australialaiset tutkijat kehottavat yllä olevan ruokavalion lisäksi myös nauttimaan päivittäin kanelia ja kuminaa sisältäviä ruoka-aineita tai jos näitä mausteita ei ”löydy” mistään käsillä olevasta ruuasta, niin myös mustikat ja greipit sekä vihreä tee ajavat saman asian - mutta päivittäin nautittuna.

Ei pikkulusikoissa mitään pahaa ole, mutta jos on mahdollista säilyttää korvien välin toimivuus loppuun asti, niin miksi sitten ei pistelisi suuhunsa niitä hyviä ruoka-aineita pahojen sijasta ja muuttaisi suomalaisen ruokavalion Välimeren ruokavalioksi.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy