Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Maito ja tee eivät sovi yhteen
Maito ja tee eivät sovi yhteen

Teen juominen englantilaisittain ei olekaan hyvä asia.

Tuoreen saksalaisen tutkimuksen mukaan maitoa ei tulisi laittaa lainkaan teehen. Maito estää teessä olevien flavonoidien hyvää tekevän vaikutuksen.

Tämä oli berliiniläisen tohtori Verena Stanglin ja hänen tutkijaryhmänsä päätelmä heidän tutkiessaan teen vaikutuksia. Tutkimus keskittyi kahden teen suurkäyttöalueen, Englannin ja Aasian, teenjuojien terveyseroihin. Aasiassa on nimittäin huomattavasti vähemmän sydäntautia kuin Englannissa.

Kysymykseen alettiin etsiä ratkaisua tutkimalla Aasian ja Englannin erilaisia teenjuontitapoja ja kiinnittämällä erityinen huomio teenjuojassa välittömästi tapahtuviin muutoksiin. Tutkimukseen osallistui 16 tervettä, vaihdevuodet jo läpikäynyttä naista. Naiset joivat joko mustaa teetä, teetä, johon oli lisätty kevytmaitoa tai pelkkää keitettyä vettä. Ennen juontia ja juonnin jälkeen tutkijat tarkistivat ultraäänellä naisten valtimon tilan.

Tarkistuksissa huomattiin, että musta tee paransi naisten valtimoiden kykyä rentoutua ja liikkua, maidon lisäyksen jälkeen tätä ei tapahtunut. Tutkijaryhmän päätelmänä oli, että maito estää teessä olevia flavonoideja toiminnan. Ja koska flavonoidit ovat meille tärkeitä, niiden uskotaan estävän muun muassa syöpää ja sydän- ja verisuonitauteja, tee kannattaa juoda mustana.

Teen lisäksi flavonoideja on marjoissa ja hedelmissä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy