Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Pähkinöitä purtavaksi
Pähkinöitä purtavaksi

Pieni kourallinen pähkinöitä joka päivä on hyväksi. Yhä useammat tiedemiehet suosittelevat pähkinöiden lisäämistä ruokavalioon sen vakio-osaksi. Totuus on, että pähkinät ovat isoja kaloripommeja, noin 80 prosenttia niistä on rasvaa. Epäedullista kalorimäärää tärkeämpää on kuitenkin niiden sydäntä suojeleva vaikutus.

Niitä ei siis tule syömällä syödä, 10 kappaletta välipalan korvikkeena jo riittää.

Pähkinälajikkeella ei ole isoa väliä. Kaikki käy, vaikka jotkut ovatkin toisia terveellisempiä. Parhaita, nykyisten tutkimusten valossa, ovat saksanpähkinät, mantelit, macadamian pähkinät, hasselpähkinät ja pekaanipähkinät. Kannattaa myös muistaa, että maapähkinät eivät oikeasti ole pähkinöitä, ne kuuluvat palkokasveihin. Tästä huolimatta myös niiden on todettu olevan erittäin terveellisiä.

Jokaisessa pähkinälajissa, muissakin kuin edellä mainituissa, on tiiviisti pakattuna hyvää tekeviä aineita. Pähkinöissä on E- ja B-vitamiineja, proteiinia, kivennäisaineita ja hyviä omega-3 –rasvoja.

Pähkinöiden epäillään alentavan ”pahaa” kolesterolia ja siten pienentävän veritulppien synty riskiä. Lisäksi niiden uskotaan vahvistavan valtimoiden seinämiä. Epäillään ja uskotaan siksi, että pähkinöiden vaikutukset vaativat vielä monia uusia tutkimuksia, mutta jo nyt suoritettujen valossa tiedemiehet uskaltavat suositella pähkinöiden lisäämistä jokapäiväiseen ruokavalioon.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy